Bijbels themapark in ChinaBijbels themapark in China
24-11-2009
Een groot Bijbels themapark in een land waar veel christenen nog worden vervolgd. Multimiljonair Leung Moon-Lam heeft de plannen klaar liggen voor het 600 miljoen euro kostende ‘Harmony World’ in de Chinese provincie Liaoning, vlakbij Beijing.

In 'Harmony World' moeten de verschillende bijbelverhalen tot leven komen, maar wordt ook een brug gebouwd tussen de kerk en de Chinese cultuur. Ook thema’s uit het Chinese religies taoïsme en confucionisme zullen aan de orde komen.

Multimiljonair Moon-Lam uit Hong Kong heeft de plannen voor zijn themapark bij de lokale overheid ingediend en hoopt volgend jaar te kunnen starten met de bouw. De provincie Liaoning is op het moment positief omdat het park veel toeristen en dus veel geld zal trekken.

China en de christelijke kerk zijn een moeilijke combinatie. Het land kent twee soorten kerken: de getolereerde staatskerk en de ondergrondse kerken. Deze laatste kerken mogen geen bijeenkomsten beleggen en hebben geen rechten. Onlangs nog werden zes dominees van een ondergrondse kerk gearresteerd.

Bron: IKON
Terug naar overzicht